DELEGACIJA NR KINE U POSETI DNR KOREJI

DELEGACIJA NR KINE U POSETI DNR KOREJI

 




 

Kim Džong Un, generalni sekretar Radničke partije Koreje i predsednik Državnih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje, primio je partijsku i vladinu delegaciju Narodne Republike Kine koju je predvodio Li Hongdžong, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i potpredsednika Stalnog komiteta Kineskog nacionalnog narodnog kongresa.

Uvaženi drug Kim Džong Un pozdravio je članove delegacije i izrazio zahvalnost uvaženom drugu Si Đinpingu na učešću predstavnika NR Kine na obeležavanju godišnjice Korejskog rata i uputio je srdačnu zahvalnost Komunističkoj partiji Kine, vladi NR Kine i kineskom narodu koji je pomogao revolucionarni rat DNRK-a po cenu sopstvene krvi i koji je uvek podržavao pravednu stvar naroda DNRK-a. On je rekao da će se korejski narod uvek sećati i hvaliti vojne podvige i istorijski doprinos vojnog osoblja kineskih narodnih dobrovoljaca.

 

Kim Džong Un veoma obradovan činjenicom da su kineska partija i vlada postigle svetski zapanjujuća dostignuća u toku sveobuhvatne izgradnje moderne socijalističke zemlje sa kineskim karakteristikama i da je međunarodna pozicija NRK svakim danom sve značajnija, on je izrazio uverenje da će bratska KP Kine i kineski narod sigurno ostvariti san kineske nacije o velikom prosperitetu pod mudrim vođstvom Si Đinpinga.

 

U razgovoru je ponovo potvrđen stav  Vlada dve zemlje da se izbore sa komplikovanom međunarodnom situacijom i da kroz blisku stratešku i taktičku saradnju, prijateljstvo i drugarsku saradnju međusobne odnose podignu na viši nivo socijalističke izgradnje.

 

 

Популарни постови са овог блога

Society That Respects Women

KIM IL SUNG LET THE ENTIRE NATION UNITE AND HASTEN THE REUNIFICATION OF THE COUNTRY

Leading the Fatherland Liberation War to Victory